Miközben Mark Webber a legjobb időt autózta a Q2-ben Kínában, Sebastian Vettel csak a 11. helyet szerezte meg, így a világbajnoki címvédő nélkül zajlott az időmérő utolsó harmada. “Hihetetlenül szoros volt, sok biztosan nem hiányzott” – mondta Vettel a kvalifikáció után. “Egyszerűen nem voltunk elég gyorsak, kár, hogy az utolsó tized hiányzott.”

Vettel utoljára a 2009-es Brazil Nagydíjon maradt le a Q3-ról, azóta mindig harcban volt a pole-ért. “Nem akarom az autóra kenni a kiesést, mert többé-kevésbé elégedett voltam vele. A Q2-es köreim nem voltak rosszak, elégedett voltam velük, most ennyi nem volt elég. Én vezettem.”

Vettel a pénteki szabadedzéseken jobbnak érezte az autót a régi kipufogóval, ezért megtartotta. “Ugyan nem volt közvetlen összehasonlítási alapom, mégis úgy éreztem, jobb vele az autó, ezért megtartottam. Holnap még bármi megtörténhet, de a 11. helyről indulva természetesen nehéz lesz.”

“De legalább van egy teljesen új szett gumim, ami az egyetlen jó dolog a mai napról. Nem lehetetlen, hogy megnyerjem a versenyt.”

Webber ott volt ugyan a Q3-ban, de nem sok vizet zavart, csak a hetedik legjobb időt autózta, így a hatodik helyről rajtolhat Lewis Hamilton büntetése miatt. “Más az idei bajnokság, nagyon szoros” – nyilatkozta Webber. “Ha hibáztam volna a Q2-ben, én is kiestem volna, nagyon könnyű elcsúszni. Ez volt a maximum, ami bennünk volt, de nem volt elég. Sokat tanulunk, szoros a mezőny, ha nem áll minden össze, nincs jó eredmény.”

“A csapat nagyon-nagyon keményen dolgozik, a srácok nagyszerű munkát végeztek, de akad néhány nagyon gyors autó a mezőnyben. Úgy gondolom, hogy ma a gumikra való odafigyelés döntött. Tudjuk, hogy a Mercedes keményen bánik a gumikkal, ezt a Jaguarnál már megtapasztaltam: az időmérőn nagyon gyorsak voltunk, a versenyen kevésbé. Meglátjuk, most mi lesz, a versenybeállításainkról tudjuk, hogy jók.”