F1: Vettelnek jobban tetszik a régi Red Bull 2 Noha az első kínai szabadedzés után még panaszkodott Sebastian Vettel, délután már elégedettebb volt a Red Bull-lal. “Nincs konkrét baj, mégis úgy tűnik, mintha ‘ideges’ lenne” – nyilatkozta a gépről Vettel délelőtt. “Túlságosan sokat mozog, úgy vélem, egy-két dolog nem működik tökéletesen. Tavaly sokkal jobb volt a kocsi egyensúlya, ezen mindenképpen javítanunk kell.”

Vettel autójára a Red Bull előszezonban használt kipufogóját szerelték fel, míg Mark Webber a legújabb specifikációt használta, hogy a csapat össze tudja hasonlítani az eredményeket. “Azt hiszem, egy kicsit jobban éreztem magam az autóban, meglátjuk, hogyan alakul a folytatás” – fogalmazott Vettel délután.

“Egyelőre nehéz megmondani, mit kellene csinálnunk. Nincs igazán összehasonlítási alapom, mert itt hűvösebb van, de úgy tűnik, versenyképesebbek vagyunk és közelebb kerültünk az elejéhez. Nem tudom, hogy megtartjuk-e az autón a kipufogót, de most elégedett vagyok. Elemeznünk kell az adatokat, hogy kiderüljön, melyik a legjobb kombináció.”

Mark Webber csapattársához hasonlóan elégedett volt a pénteki eredményekkel. Az ausztrál reméli, hogy az adatok összehasonlítása után a csapat előre tud lépni szombaton. “Egy ideje nem vezettem Sebastian ma használt autóját, ahogy ő sem” – mondta Webber. “Meg kell néznünk, hogy a különböző specifikációk hogyan viselkednek a pálya meghatározott pontjain, este át kell mennünk az adatokon. Most egy kicsit beleleshetünk egymás erősségeibe és gyengéibe, összességében a jó irányba megyünk.”