F1: Ünnepelnek Austinban 1
F1: Ünnepelnek Austinban 2

F1: Ünnepelnek Austinban

F1: Ünnepelnek Austinban 6
F1: Ünnepelnek Austinban 7
F1: Ünnepelnek Austinban 8
Fotó megosztása:
F1: Ünnepelnek Austinban 9 Ugyan a hét elején a brazil szakíró, Livio Oricchio arról tudósított, hogy a novemberre tervezett új Amerikai Nagydíj helyszínén, a Circuit of the Americas (COTA) pályán igen rosszul halad az építkezés, de tegnap Austinban erre valamelyest rácáfoltak.

A pályán helyi politikusok és az üzleti partnerek, befektetők jelenlétében csütörtökön a főépület szerkezeti munkálatainak befejezését ünnepelték, a háromemeletes épületet teljesen felhúzták.

“A projekt számos különböző csoport és egyén kitartó munkáját kívánta. Most az építkezés egyik jelentős mérföldkövét ünnepeljük, fontos volt ez az itt dolgozók elismerése miatt” – mondta a pálya elnöke, Steve Sexton.  

Bár tavaly novemberben úgy tűnt, hogy az új, texasi Amerikai Nagydíj projektje kudarcba fullad, a versenyt az utolsó pillanatban sikerült megmenteni, bekerült a 2012-es versenynaptárba, utolsó előtti futamként, elvileg november 16-18. között rendezik.

Az építkezés ugyan halad, de a helyi sajtóban gyakran téma a szervezők és az állami és a helyi kormányzat közti feszültség, a pénzügyeket – még pontosabban a versenyrendezési díjat – illetően nem tiszta a helyzet.