Lewis Hamilton Ausztráliában és Malajziában is megcsípte a pole-t, de a mclarenesnek az első két futamon csak két harmadik hely jutott.

Hamilton tavaly győzött Sanghajban, természetesen idén is szeretne ismételni, de a kilátásainak nem tesz jót, hogy a csapat csütörtökön hibát fedezett fel az autója sebességváltójában, cserélni kell, ez pedig automatikusan öthelyes rajtbüntetést jelent, hiszen az alkatrész még nem töltötte ki a kötelező négy versenyhétvégés ciklusát.

 A 2008-as bajnok ezzel együtt nincs elkeseredve, továbbra is a futamgyőzelmet célozza.

“Így is nagy esélyünk van a győzelemre. Az autónk továbbra is gyors, én pedig igyekszem majd a a jó stratégiához szükséges lehető legjobb pozíciót megszerezni és olyan gyorsnak lenni, hogy az élen harcolhassak. Persze a dobogós helyet is elfogadnám, mindig azt mondom, hogy a lényeg, hogy előre haladjak.”

“A büntetés nem változtat a hozzáállásomon, így is a lehető legelőrébb akarok kvalifikálni. Tavaly a harmadik helyről rajtolva nyertem, most egy kicsit messzebbről próbálok majd győzni. Megpróbálom megszerezni a hatodik rajthelyet (azaz megnyerni az időmérőt – B.G.)! Az autónk gyors, a fejlesztésekkel pedig remélhetőleg ezen a hétvégén is versenyképesek leszünk. Van esélyünk győzni, a kvalifikáción igyekszem majd minimalizálni a hátrányt” – magyarázta a pályán.