Peter Sauber a BMW-s évek után, 2010-ben vette vissza az általa alapított, az F1-ben 1993 óta működő Sauber vezetését. A svájci szakember már akkor arról beszélt, hogy a visszatérés csak ideiglenes lesz, nem akar már sokáig maradni.

A 68 éves Sauber a német Der Sonntagnak most újra erről a témáról beszélt, leszögezte, hogy a visszavonulása itt van a kanyarban, de az utódlással kapcsolatban nincs gond, a jelenlegi vezérigazgató, Monisha Kaltenborn lesz a csapatfőnök.

“Mindig is mondtam, hogy 70 évesen már nem ülök majd a pitwallnál. Az utódom már megvan, Monisha Kaltenborn lesz a csapatfőnök, ez biztos. A kérdés csak annyi, hogy mikor kerül sor a váltásra” – mondta.

“Monisha lesz a Forma-1 történetének első női csapatfőnöke. Már 13 éve velünk van, mindig is vezetői pozíciókban dolgozott, meggyőződésem, hogy csapatfőnökként is jó munkát végez majd” – méltatta az indiai-osztrák hölgyet Sauber, aki a második, immár véglegesnek szánt visszavonulását  az aktív pihenésnek akarja szentelni.

“A feleségemmel biztosan sokat utazgatunk majd. 42 éve foglalkozom a versenyzéssel, már rég alapvető, hogy állandóan mozgásban vagyok. De amikor visszavonulok, szeretnék többet golfozni, jó lenne javítanom a 36-os hendikepemen” ? viccelődött.

Peter Sauber idén októberben ünnepli 69. születésnapját, így a visszavonulása legkésőbb 2013-as idény végén megtörténik.