Kínával nem sokat foglalkozik a Forma-1, pedig a világ legnépesebb országa talán kitörési pontot jelenthetne a kiscsapatok számára. A HRT a maga részéről megkezdte a kínai piac meghódítását, frissen létrehozott utánpótlásprogramjának első tagja Ma Qing Hua lesz.

A program keretében a HRT alakítja “professzionális eszközökkel” a kínai versenyző karrierjét, különböző kategóriás, éles privát teszteket és szimulátoros gyakorlási lehetőséget biztosít számára. A spanyol csapat részéről elképzelhető, hogy Ma Qing Hua bizonyítási lehetőséget kap az idei újoncteszten, de csak akkor, ha az együttműködés eredményei “megfelelőek”.

“Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy része lehetek a HRT utánpótlásprogramjának” – mondta Ma Qing Hua. “Munkával és erőfeszítéssel az első kínai Forma-1-es pilóta lehetek.”

“Ez egy nagyon különleges pillanat számomra, nehéz kifejeznem, mennyire boldog vagyok. Egészen kicsi koromtól kezdve a Forma-1-ről álmodtam.” Qing Hua korábban az A1 GP-ben, a Forma-3-ban és a Superleague Seriesben versenyzett.