A túlnyomó többséggel ellentétben a Ferrari pilótái korábban nem voltak jelen a közösségi hálózatokon, az olasz csapat csak hivatalos Twitter-fiókján keresztül kommunikált a tifosókkal. Mostanra megtört a jég, Fernando Alonso egy hónappal ezelőtt maga is megjelent a Twitteren (@alo_official), és igen rövid idő alatt 300 ezer követőt szerzett.

A Ferrari most közölt egy válogatást a spanyol virtuális sajtókonferenciájáról, amelynek keretében a szurkolók kérdezték Alonsót. Íme az érdekesebb kérdések és válaszok:

Kérdés: Twitter, Facebook… Érdekelne, tíz év után most miért gondoltad meg magad?
Alonso: Az elmúlt hónapokban teljesen szükségtelenül adódott mindenféle zavaros dolog azzal kapcsolatban, hogy hol járok, kivel vagyok és miért. Mindenki nyugodtan fecsegett erről, még ha semmi alapja nem is volt, nektek, a szurkolóknak pedig zavaró lehetett. És amúgy is érdekes így használni a közösségi hálózatot. Így akit érdekel, tudhatja, mit látok utazás közben, mit csinálok, amikor edzek. Nem titok, hogy Raquel (del Rosario, Alonso volt felesége – B.G.) már jó ideje próbált rávenni, hogy megtegyem ezt a lépést, mert tudja, hogy milyen nehéz egy versenyző élete és mennyire kevéssé értenek minket az emberek.”

K.: Mennyi tweet származik Fernandótól és mennyi a kommunikációs felelősétől?
F.A.: Az összes üzenet az enyém, a szépek és a szörnyűek is, nem bízom ezt senki másra!

K.: Hogy a fenébe tudsz mindig motivált maradni, még most is, amikor bőven lenne ok elkeseredni?
F.A.: Én minden reggel motiváltan, győzni akarással kelek, ugyanúgy vagyok ezzel, legyen szó bármilyen sportról, versenyről vagy játékról.

K.: Mi mivel segíthetnénk a Ferrarit a győzelemhez?
F.A.: Már most is segítetek azzal, hogy mindig drukkoltok értünk. Talán ez ennek a csapatnak a legnagyobb erőssége: mindig egységesek vagyunk, jóban, rosszban egyaránt és mindig számíthatunk a világ bármely táján élő szurkolóink támogatására.

K.: Mire gondolsz odakint a pályán?
F.A.: Attól függ, de általában a következő kanyarra gondolok, hogyan vehetném gyorsabban, mint az előző körben. De az is igaz, hogy tesztelés közben vagy hosszú etapon eszembe juthat, hogy ekkor vagy akkor mit szeretnék csinálni, hogy el kell még intéznem a vízumomat a következő útra, szóval ilyen hétköznapi dolgok.

K.: A rajt előtt mire gondolsz?
F.A.: Van egy betanult, szinkronizált mozgássor a kuplunggal, a gázzal, a sebességváltóval, a KERS-szel, emellett ott az eltervezett első kanyaros ív. Nincs idő másra gondolni.

K.: Igazán érdekelne, hogy milyen gyorsan reagálsz egy hatásra!
F.A.: Hát, a rajtnál például, amikor kialszanak a lámpák, tavaly átlagosan 185 ezredmásodperc volt a reakcióidőm. Gyakorlás közben még gyorsabb is tudok lenni.

K.: Én azt szeretném tudni, hogy 45 évesen is versenyezni fogsz még? Nélküled nem lenne ugyanolyan az F1!
F.A.: Egészen addig fogok versenyezni, amíg versenyképesnek érzem magam, képesnek arra, hogy győzzek és előrevigyem a csapatot. Remélem, hogy még sokáig így lesz!

K.: Mik a kedvenc ételeid a különböző országokban?
F.A.: A csapat szakácsai általában minden versenyhétvégén ugyanolyan menüt készítenek, akárhol is legyünk: ez alapvetően tésztából, zöldségekből húsból, halból és gyümölcsökből áll. A pályán kívül általában japán étterembe megyünk, és ennyi. Szigorúan fognak minket!

K.: Jól tudsz asztúriai babgulyást készíteni?
F.A: Anyukám csodálatosat főz! Régen nem igazán szerettem, de ma már igazán hiányzik.

K.: Engem az érdekelne, hogy magaddal viszed a Playstationt, amikor a versenyekre utazol?
F.A: Naná! Főleg, ha Európán kívüli helyre utazunk. Mindig nálam a Playstation, és egy számítógép a játékokkal.

K.: Mi van a válladra tetoválva?
F.A.: Minden tetoválás valami igen fontosat jelent az ember számára, másrészt nincs jelentősége. Nem feltétlenül kell szépnek lennie, sokkal inkább emberileg jelent valamit. Én nagyon odafigyelek, hogy mit tetováltatnék magamra, hova és az mit is jelent. De hogy kielégítsem a kíváncsiságotokat, majd egyszer lefotózom és megmutatom. Azért nem árulom el, mert számomra nagyon is személyes jelentősége van. Annyit mondok csak, hogy bármi, ami a bőrömön van vagy lesz, mindig is a családom előtt tiszteleg.