Nem a legjobb formában kezdte az idei világbajnokságot a Red Bull, jelenleg a címvédő Sebastian Vettel és Mark Webber sincs a pontverseny első három helyezettje között. Vettel Ausztráliában második hellyel nyitott, Sepangban viszont egy ütközés miatt kiszorult a pontszerzők közül, emiatt parázs szópárbajt is vívott a lapok hasábjain Narain Karthikeyannal.

A Kína előtti háromhetes szünetet az RB8 egykörös tempójának javításával tölti a Red Bull, Vettel bízik benne, hogy a munka meghozza gyümölcsét Sanghajban, Bahreinben és a későbbiekben is.

“Magabiztosan várom a következő két versenyt” – mondta Vettel Párizsban, ahol a Sportakadémia nagydíját vette át 2011 legjobb sportteljesítményéért. “Ausztráliában jó versenyünk volt, Malajzia egy kicsit kaotikusra sikerült. Kár, hogy végül pont nélkül maradtam, de sok verseny van még hátra, amelyeken jól szerepelhetünk.”

Vettel az Európába való visszatérés óta dolgozik a Red Bull Milton Keynes-i szimulátorában. “A héten is több órát töltöttem a szimulátorban, készülve a kínai és bahreini futamra. Természetesen élesben, a pályákon kell majd bizonyítanunk, hogy jól sikerült a felkészülésünk.”