A mindig határozottan nyilatkozó háromszoros bajnok Niki Lauda a német Auto Motor und Sportnak elmondta, hogy teljesen meg van lepődve Raikkönen teljesítményén. Szerinte a finn úgy versenyzik, mintha az elmúlt két évben is a Forma-1-ben versenyzett volna. 
1972 és ’74 világbajnoka, az egykor Räikkönenéhez hasonló fekete-arany Lotusszal győző Emerson Fittipaldi egyetért Laudával:
“Igazán meglepett, hogy Kiminek nem volt szüksége időre ahhoz, hogy újra a legjobb formáját nyújtsa. Michael Schumachernek két évbe tellett, mire újra a csúcsteljesítményét tudta hozni, ellenben Raikkönen már a legelső teszteken fantasztikusan szerepelt” – nyilatkozta a brazil.
Fittipaldi Raikkönen csapattársát, Romain Grosjeant is ellátta egy tanáccsal, miután az ígéretesnek tűnő pilóta még nem tudta befejezni egyik futamát sem:
“Neki is azt tanácsolom, mint minden pilótának, főleg az újoncoknak: ahhoz hogy első lehess, először célba kell érned!”
A finn formája tényleg meglepetés, hiszen korábban az olyan nevek is, mint Gerhard Berger és Damon Hill is úgy hitték, hogy a 2007-es bajnokra Schumiéhoz hasonló visszarázódási szakasz vár majd.
“Hát, Räikkönen ralizott, és őszintén szólva ha valami még az F1-nél is idegőrlőbb, akkor az a ralizás. Nehéz lesz a visszatérés, mert itt ez a sok feltörekvő fiatal, az ember pedig nem akar kolonc lenni a csapat számára. Ez valós probléma, és Michael épp ezért egészen hihetetlen. Michael elképesztően kitartó, fenomenális versenyző, lenyűgöző, hogy bírja a nyomást, pedig biztosan eléggé el van kenődve, amikor Nico (Rosberg) megveri az időmérőn. De ő csak megy tovább, egészen hihetetlen!” – mondta Damon Hill még az idény kezdete előtt.
Gerhard Berger már nem volt ennyire optimista a szezon előtt: “Azt mondanám, hogy fifty-fifty az esélye annak, hogy újra a csúcsra tud-e jutni. Szerintem nem épp a legjobb, ha valaki úgy dönt, hogy kiszáll, ralizgat egy kicsit, aztán meg azt mondja, hogy oké, visszatérek. Meg lennék lepve, ha tényleg meglenne az ereje a fegyelme és az ambíciója ahhoz, hogy visszatérjen az élre” – mondta az osztrák. “Persze nem szabad alábecsülnünk őt, én sem teszem, nem kétséges, hogy nagyon gyors és jót tesz az F1-nek, szóval reméljük a legjobbakat!”
Még barátja és svájci szomszédja, Sebastian Vettel sem hitt egészen Räikkönenben: “Mindannyian láttuk Michael visszatérését. Csúcsformában szállt ki, de mire visszatért, nagyon sok minden változott, idő kellett neki az alkalmazkodáshoz. Ha visszagondolok a két évvel ezelőtt vezetett autómra, hát nagyon sok minden más. Elképesztő. Még az idény közben is új gombok tűnnek fel a kormányon. Szerintem elég nehéz lenne azonnal a régi szinten visszatérni.”