F1: Lemondott a Williams-vezér 1
A Williams alapító-főnöke, Sir Frank Williams alig néhány hete beszélt arról, hogy a csapathoz 2006-ban érkezett, majd gyorsan az elnök-vezérigazgatói posztig emelkedett Adam Parrt tekinti önmaga utódjának, a visszavonulása után a csapatfőnöki szerep is Parré lesz majd.

Ennek fényében finoman szólva is óriási meglepetés, hogy a grove-i csapat ma reggel közleményben tudatta, hogy Parr március 30-ai, azaz pénteki hatállyal lemond az elnök-vezérigazgatói posztjáról és távozik a Williamstől. A lelépést nem indokolták, mindössze egy halvány utalás fedezhető fel, miszerint magánéleti okok vannak a háttérben.

„2006 végén kértem fel Adamet, hogy csatlakozzon hozzánk és segítsen a csapat irányításában. Az elmúlt öt évben Adam eredményei felülmúlták minden elvárásomat, nagyon hálás vagyok a szolgálataiért – nem utolsósorban a tavalyi műszaki személycserékben játszott kulcsszerepéért, amelyeknek hatása máris kezd megmutatkozni, valamint a cég sikeres tőzsdei bevezetéséért” – mondta Sir Frank.

„Adamtől jó viszonyban válunk el, kiegyensúlyozottabb életet keres, amihez minden jót kívánunk neki és a családjának! A céget jó állapotban hagyja hátra, meggyőződésem, hogy az igazgatótanács és a felsővezetés ezután is szép jövő felé viszi a Williamst” – tette hozzá.

„Nagyon hálás vagyok Franknek, amiért lehetőséget adott számomra, hogy a Williamsnél dolgozzak, az elmúlt öt év a kihívások és sikerek időszaka volt. A Williams különleges csapat, több mint 500 lelkes és tehetséges emberrel és számos F1-en belüli és kívüli partnerrel. A Williams mostanra jó irányba állt, mindenkinek a legjobbakat kívánom!” – búcsúzott Parr.

Az igazgatótanács elnöki posztját Nick Rose veszi át Parrtól.