F1: Leszerződtek a csapatok 1
F1: Leszerződtek a csapatok 2

F1: Leszerződtek a csapatok

F1: Leszerződtek a csapatok 5
F1: Leszerződtek a csapatok 6
Fotó megosztása:
A Forma-1 “alkotmánya”, a sportot szervező Formula One Management (FOM), a sportot felügyelő FIA és a csapatok közti multilaterális szerződés, az ún. Concorde Agreement jelenlegi verziója az év végén jár le, de úgy tűnik, sikerült viszonylag hamar letisztázni a hosszabbítást.

Az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone ma, nem sokkal az utolsó malajziai szabadedzés előtt bejelentette, hogy megegyezett a folytatásról a csapatok “többségével”, köztük a nagyágyúkkal is. Az új egyezmény 2013-tól  egészen 2020-ig szólhat.

“Örömmel jelentem be, hogy sikerült megegyeznünk a Forma-1-es csapatok többségével, köztük a Ferrarival, a McLarennel és a Red Bull Racinggel a jelenlegi Concorde Agreement lejárása utáni feltételekről, amelyek mellett folytathatják a versenyzést” – áll az F1 hivatalos  honlapján.

A részletekről természetesen senki nem nyilatkozott, de az elmúlt hetekben arról szóltak a hírek, hogy az új Concorde Agreement a Ferrarinak és a Red Bullnak is pluszpénzt hozhat, sőt a két csapat tulajdonrészt is kaphat a sportágban, ha és amikor a tulajdonos, a CVC befektetési csoport a tőzsdére viszi a részvények egy részét.

Paddockbeli források szerint az Ecclestone által említett “többségbe” tartozik a Lotus és a Force India is, azonban a Mercedes és a Williams, valamint a három kiscsapat, a Caterham, a HRT és a Marussia még nem írt alá.