Sir Frank Williams az 1960-as évek végén kezdte a Forma-1-es versenyzést, mai csapatát 1977-ben alapította, és az őt több mint negyed százada tolószékbe kényszerítő baleset ellenére is mai napig csapatfőnökként vezeti azt.

Az áprilisban 70. születésnapját ünneplő angol persze maga is tudja, hogy nem marad örökké, de egy interjúban arról beszélt, hogy az utódlással kapcsolatban nyugodt, a a csapathoz 2006-ban csatlakozott, 2010 óta a vezérigazgatói posztot betöltő Adam Parr természetes örököse lehet majd.

“Ha valamilyen okból egy nap már nem tudom végezni a munkámat többé, Adam tölti majd be a helyem. Fiatal ember, jó erőben van, ahogy én is voltam az ő korában. Nem versenyző alkat, de a mai, a pénz körül forgó világban ez talán még előny is. Nagyon ügyesen hoz üzleti döntéseket, jól érzi a befektetést-haszon arányokat, emellett a Forma-1-es megbeszéléseken is megállja a helyét” – magyarázta az F1Racingnek.

“Adam nagyon jó ember: végtelenül becsületes, munkabíró, nagyon hatékony és nagyszerű marketingérzéke van. Adam egy jó üzleti érzékkel megáldott okos ember. Szakmája szerint jogász, szóval sok minden szól mellette” – tette hozzá.

Bár Sir Frank nyilvánvalóan teljes mértékben hisz Parrban, sokan éppen benne látják a Williams hanyatlásának egyik okát, hiszen még laikusként is feltűnhet a párhuzam a csapathoz való érkezése és az azóta eltelt évek egyre rosszabb üzleti és versenyeredményei között.