A csütörtökön kezdődő barcelonai teszten szerette volna kipróbálni 2012-es autóját a Marussia, a csapat azonban legkorábban csak a melbourne-i szezonnyitón ismerkedhet a 2012-es géppel. Az MR01 a 18 állomásos törésteszt-sorozat legutolsó állomásán elhasalt, az előző 17-et hiába teljesítette sikerrel, egyelőre nem vihető pályára.

Idén először azelőtt kell teljesíteni a törésteszteket, hogy az új autókat először tesztelnék, erre korábban később is volt lehetőség. “Minden autónak teljesítenie kell a 18 FIA-tesztet a homologizációhoz” – áll a Marussia közleményében. “Annak ellenére, hogy az MR01 az első 17 teszten átment, a szabályok értelmében az összeset teljesítenie kell a pályára lépés előtt.”

“A csapat nem vesz részt az utolsó előszezoni teszten Barcelonában, ehelyett arra koncentrál, hogy a hét vége előtt az utolsó törésteszt teljesítésére is felkészítse az autót.”

Korábban a HRT-re volt jellemző, hogy csak az utolsó pillanatra készült el, ám a spanyol kiscsapat idén az átszervezéssel és költözködéssel járó problémák ellenére is időben végzett a felkészüléssel, az autó már teljesítette a töréstesztet. Barcelonában legalább két napot szeretne tesztelni a gárda.