A HRT 2010-ben és 2011-ben csak a szezonnyitó futamra tudott bepottyanni, a téli teszteket kihagyta a kiscsapat. Annak ellenére, hogy idén teljesen átszervezik az alakulatot, azt tervezték, hogy tesztlik majd a 2012-es autót, az eredeti cél a múlt heti barcelonai teszt lett volna.

Ez végül elúszott, ugyanis az FIA által még az autó pályára küldése előtt kötelezővé tett törésteszteket nem vette hibátlanul a járgány, a 17 próbából kettőn elhasalt, egyet pedig nem lehetett végrehajtani rajta. A spanyol alakulat rohammunkában nekiállt a kasztni megerősítésének és a brit Autosport híre szerint pénteken sikerrel is teljesítette a teszteket.

Elvi akadálya így már nincs annak, hogy a HRT ott legyen a csütörtökön kezdődő utolsó tesztnek, de úgy tudni, így is “necces” a helyzet, ugyanis az autó építési munkálatai még folynak. Az Autosport úgy tudja, a kiscsapat a második két napot napot célozza.

A HRT-n kívül a Marussia “tartozik” a 2012-es modelljével, az orosz-brit alakulat a tervek szerint végig ott lesz Barcelonában.