Bernie Ecclestone tegnap bejelentette, hogy a Forma-1 partnerségre lépett az indiai Tata Communicationsszel, a cég a következő években állítólag “forradalmasítja” az F1 adattovábbítását azzal, hogy a mai műholdas sugárzásról a nagy keresztmetszetű, kétirányú továbbítást lehetővé tevő kábeles technológiára áll át.

Az F1 ura a bejelentéskor természetesen az újságírók más kérdéseire is válaszolt a 2012-es, hat világbajnok küzdelmét hozó idény előtt. Ecclestone elsőként a korelnököt, a 43 éves Michael Schumachert emelte ki, akivel kapcsolatban elmondta, hogy nagyon szeretné egyszer a Red Bullban látni, mit is tud a veterán.

“Jó lenne, ha beülne, nem? Én nagyon szeretném egy jó autóban látni, a másik Red Bullban. Szerintem Sebastian (Vettel) se bánná. Nincs bajom Webberrel, csak azt mondom, hogy jó lenne Schumachert olyan autóban látni, amelyiknél biztosak lehetnénk benne, hogy ha nem nyer, akkor az az ő hibája és nem az autón múlik” – mondta Ecclestone, aki azért hozzátette, hogy “biztos benne”, hogy Schumi amúgy még képes futamot nyerni.

Az F1 ura azt is leszögezte, hogy a politikailag-emberi jogi szempontból problémás Bahrein, a pénzügyi nehézségekkel küszködő Dél-Korea és a még csak épülő amerikai pályát illető kétségek ellenére ő biztosra veszi, hogy a húszfutamos naptár idén hiány nélkül végigpörög majd.

Ecclestone kitért az F1-et keretbe foglaló, 2012-ben lejáró ún. Concorde Agreement újratárgyalására is. A kisember elmondta, hogy a csapatok joggal szeretnének nagyobb részesedést kapni a Forma-1 bevételeiből, de annak az esélye, hogy ezt meg is kapják a jogtulajdonos CVC-től, “a nullához közelít”.

Miután a Caterham egy héttel ezelőtt elküldte Jarno Trullit, az F1 több mint négy évtized után olasz pilóta nélkül maradt. Bernie ezzel kapcsolatban is nyilatkozott: “Jobb lenne, ha lenne egy jó olasz is, de ha a Ferrari győz, akkor végül is mindegy.”

Az F1 ura Lewis Hamiltonról is beszélt, kritizálta a tavaly problémás szezont teljesítő 2008-as bajnok menedzsmentjét és felvetette, hogy az idén lejáró szerződésű pilóta esetleg távozhat a McLarentől, ha 2012-ben sem mennek jól a dolgok:

“Beszéltem vele pár napja, azt hiszem, most egy kicsit összeszedettebb. De úgy gondolom, hogy ha idén sem teljesít jól akkor ő és a csapat is meggondolhatja az elválást.”