Az idei szezon egyik újonca, a francia Charles Pic először ülhetett be a Marussiába azóta, hogy a csapat leigazolta 2012-re. Pic a Virginből Marussiává vált alakulat 2011-es autóját vezette kedden Barcelonában, a francia nagyon szorgalmas volt, több mint 120 kört tett meg. Szerdán folytatja a munkát.

“Nagyon jó első nap volt számomra, jól kezdődött az új szezon” – mondta Pic. “Az autó nagyon jól működött, végig tudtuk csinálni a tervezett programot. Reggel sok bokszkiállást csináltunk és gyakoroltuk a folyamatokat, ami nagyon hasznos volt számomra. Délután versenyszimulációt végeztünk, sokat tanultam ebből a napból.”

A csapatfőnök John Booth sem panaszkodott, bár kicsit csalódott amiatt, hogy a 2012-es autóra még várni kell. “Nagyszerű újra a pályán lenni három hónap szünet után” – fogalmazott Booth. “Noha csalódottak vagyunk amiatt, hogy nem a 2012-es autóval vagyunk itt, a megbízható MVR-02-vel legalább gyakorolhattuk a bokszkiállásokat, a csapat és Charles is értékes tapasztalatokat gyűjtött.”

“Az elmúlt két hónapban minden nap gyakoroltunk a gyárban, az elvégzett munka most meghozta gyümölcsét. Összességében pozitív kezdésről beszélhetünk.”