Vezetőváltás volt a Caterhamnél, a Jarno Trulli helyére Vitalij Petrovot frissen leigazolt istálló új technikai igazgatót nevezett ki. Mark Smith veszi át az eddigi főnök Mike Gascoyne feladatait, utóbbit ugyanis az egész Caterham csoport műszaki főigazgatójává nevezték ki, így természetesen lesz rálátása korábbi munkájára is.

Gascoyne a Forma-1-be való belépés előtt csatlakozott az akkor még Team Lotus néven futó csapathoz. Ezentúl nagyfejesként az F1-es és GP2-es programokat is összefogja, illetve besegít az utcai autók fejlesztésébe. A korábbi pozíciójába lépő Smith a napi feladatokat végzi el, ennek megfelelően minden versenyen ott lesz, bár erről Gascoyne sem mond le.

“Erre a pillanatra nagyon büszke vagyok” – mondta Gascoyne. “Az új szerepem lehetővé teszi számomra, hogy friss projektekkel az egész csoport működéséből kivegyem a részem. Mark Smith a legjobb ember arra, hogy átvegye korábbi feladataimat az F1-es csapatnál. Nagy kihívás előtt állok, de nagyon izgatott is vagyok miatta, szeretnék köszönetet mondani ezért a lehetőségért.”

“Örülünk, hogy Mike rábólintott a felkérésünkre és elvállalta az egész csoport technikai irányítását” – nyilatkozta Tony Fernandes, a Caterham elnöke. “Tapasztalata, tudása, elkötelezettsége és kreativitása segítségünkre lesz abban, hogy a csoport elérje a maga elé kitűzött, ambiciózus célokat.”