A 2012-re Team Lotusról Caterhammé átnevezett csapat hamarosan költözködni kezd, a Tony Fernandes kezében lévő alakulat a sportkocsigyártó részlegét, az F1-es csapatát és a GP2-es alakulatát egy helyre, az Arrows és a Super Aguri egykori bázisára, Leafieldbe vonja össze.

Az építkezés és a költözködés a tervek szerint tavasszal-nyáron zajlik majd és ha minden jól megy, az F1 augusztusi nyári szünetében fejeződik be. A Caterham F1 technikai főnöke, Mike Gascoyne az Autosportnak nyilatkozva elismerte, hogy húzós lesz az év, de a Forma-1-es tevékenységet valószínűleg nem nehezíti túlságosan.   

“Reálisan nézve biztosan nem lesz sima ügy. De ezzel együtt (2009-ről 2010-re) sikerült már öt hónap alatt felépítenünk egy csapatot a semmiből, úgyhogy úgy érezzük, képesek vagyunk megbirkózni a dolgokkal.”
 
“Lesz egy kisebb kavarodás, de reményeink szerint az augusztusi szünet alatt költözködünk, amikor amúgy is van egy kis szabadidő. És amúgy sem kell mindent egyszerre költöztetni, nem költözünk ki teljesen a hinghami gyárból (a Caterham pár autóipari részlege örökli meg a mostani bázist – B.G.), szóval bízom benne, hogy megoldjuk.”

A mérnök elmondta, hogy a terveik szerint a Leafieldbe való költözés idejére lezárul a 2012-es autó fejelsztése, az új otthonban már a 2013-as F1-es modell munkálatait kezdhetik meg.

“Az elképzelésünk szerint végzünk az egyik autóval és nekilátunk az újnak. Reméljük, hogy mire a dolgozók visszatérnek a kéthetes szünetből, már készen várja őket a tervezőrészleg. Így van még jó pár hónapunk is arra, hogy felszereljük Leafieldet, előnyös, hogy nem kapkodunk, van idő felkészülni.”

Gascoyne hozzátette, hogy a brit motorsport-ipar otthonának számító Oxfordshire-be való átkötözés a munkaerő igazolása szempontjából is igen előnyös, hiszen sokkal egyszerűbben szerződtethetnek majd szakembereket, mint amíg a távolabb eső kelet-angliai Norfolkban székeltek.