A HRT 2010-ben és 2011-ben egyetlen téli tesztkilométert sem teljesített, csak a szezonnyitóra estek be, így biztatónak tűnt, amikor arról beszéltek, hogy a nagy átszervezés közepette is ott lesznek 2012-es autójukkal az idei második teszten.

Nos, ez mégsem fog összejönni, ugyanis spanyol kiscsapat autója a pályára küldéshez elengedhetetlen kötelező törésteszteket nem teljesítette hibátlanul. Az autó a 17 tesztből 14-en ment át, kettőn hajszállal alulteljesített, egyet pedig nem tudtak rajta végrehajtani.

A csapat képviselője hangsúlyozta, hogy az eredmény nem aggasztja őket túlságosan, ugyanis maga a kasztni sikerrel vizsgázott, átment a teszten, a többi elem tökéletesítése nem akkora feladat. Akkora azonban mégis, hogy a csapat ne tudja a február 21-én kezdődő második tesztre elvinni az új autót, így a cél most a harmadik, egy héttel későbbi barcelonai debütálás, jelentették be.

A HRT mellett a másik sereghajtó, a Marussia (korábban Virgin) is csak az utolsó, március 1-jén kezdődő négynapos tesztre viszi el a 2012-es modelljét.