Heikki Kovalainen szerint nagyszerű döntés volt a Caterham részéről, hogy idén beépítette az autóba a mozgásienergia-visszanyerő rendszert. A finn úgy véli, hogy a KERS segítségével közelebb kerülhet az istálló a pontszerzéshez, a Red Bull-fejlesztésű egység körönként négy tizedet hozhat a konyhára.

Kovalainen két napig tesztelt Jerezben, csütörtökön a tartalékos Giedo van der Garde váltotta. Kedden és szerdán nem tapasztalt komolyabb problémákat a finn versenyző. “Tavaly nem voltunk abban a helyzetben, hogy a pontszerzésért küzdjünk” – ismerte el Kovalainen. “Ugyanakkor amikor olyan lehetőség adódott, hogy egy Williamsszel vagy Renault-val csatázhattam, nem tudtam támadni, mert nem volt lendületem.”

“A KERS-nek köszönhetően teljesen más lesz a helyzet, ha ugyanilyen szituáció adódik, képes leszek előzni. Még nem tudom megmondani, hogy idén szerzünk-e pontot vagy nem. Ez a cél, de a legfontosabb dolog, hogy felzárkózzunk a középmezőnyhöz.”

“A szerdai nap elején tapasztaltam néhány problémát a KERS-szel. A mclarenes időkből már van tapasztalatom, emlékszem, hogy nem volt egyszerű dolgozni vele, de a Red Bull nagyon jó rendszert készített, hibátlanul üzemelt egész nap. Gyorsan visszaszoktam a használatára, nagyon hasznos lesz számunkra. Valószínűleg körönként átlagosan három-négy tizedes pluszt jelent minden egyes pályán.”

“De igazán versenyszituációkban, rajtoknál, védekezésnél és előzéseknél lesz fontos, úgyhogy nagyon jó, hogy egy ilyen remek eszköz működik jól az autóban.”