Két hete röppent fel, hogy a tavaly érkezett új tulajdonosok, a Thesan Capital szándékainak megfelelően egyre spanyolabbá váló HRT a valencia ideiglenes bázisáról Madridba költözhet.

Az első két évében Colin Kolles irányítása alatt Kölnből működő alakulat a 2011-es szezon után alapos átszervezésen megy át, Kolles helyét a spanyol Luis-Perez Sala kapta, leszerződtették Pedro de la Rosát és egy spanyolországi központ megszerzését tűzték ki célul. Mostanra hivatalossá vált a végleges cél, a HRT a madridi Complejo Deportivo Madrid Caja Mágica sportkomplexumba költözik.

Az egyebek mellett az ATP Masters tenisztornának is otthont adó, általában csak Caja Mágicának (varázsdoboz) becézett helyszínen a HRT 11 ezer négyzetméteres otthont szerez, az átalakítások azonnal meg is kezdődnek, bő egy hónap múlva már beköltözhetnek az első csapattagok, igaz, a műszaki részleget csak késő tavasszal, kora nyáron az európai versenyszezon kezdetén mozdítják majd el Valenciából.

Míg a HRT hivatalosan a költözést kommunikálja, a pletykák már más irányból foglalkoznak a kiscsapattal: az alakulatot állítólag a világ leggazdagabb embereként ismert mexikói Carlos Slim Helu, vagy még inkább a motorsport iránt érdeklődő fia, Carlos Slim Domit veheti meg.

A hírek alapján nem világos, hogy az eladás a Thesan szándéka vagy a Slim család érdeklődik, de érdemes megjegyezni, hogy a lépés a mexikóiak részéről nem tűnne logikusnak, hiszen a Saubernél alkalmazott Sergio Perezen és Esteban Gutierrez keresztül már jelen vannak az F1-ben, így egyszerűbb lenne a svájci csapattal kezdeniük valamit, mint a komoly háttér nélküli, inkább csak spanyolságát felmutatni tudó HRT-vel.