A Német Nagydíjat felváltva rendezi Hockenheim és a Nürburgring, idén előbbi a soros. A Nürburgringre 2013-ban kellene visszatérnie a mezőnynek, de nem biztos, hogy vissza is fog. Az állami támogatások felhasználása körüli problémák miatt ugyanis a tartományi kormányzat felmondta a Nürburgring Automotive GmbH szerződését, így a nagy múltú pálya üzemeltető nélkül maradt.

A lépés egy hosszú vita végére tett pontot, amelyben a magáncég kirúgásokkal is zsarolta a kormányzatot. Ezt elégelték meg a politikusok, akik érthetően nehezményezték még annak gyanúját is, hogy az üzemeltetők esetleg saját zsebüket tömik abból az állami támogatásból, amelynek célja a Nürburgring szállodákkal, konferenciaközpontokkal zsúfolt élményparkká fejlesztése lett volna.

Az üzemeltetési szerződés felbontása minden megállapodásra hatással van, így a 2013-ra szóló F1-es kontraktus is hatályát veszti. A Rajna-vidék-Pfalz-i kormányzatnak újra kell tárgyalnia a feltételeket Bernie Ecclestone-nal, Roger Lewentz miniszter szerint az egyeztetések jól haladnak, de “személyes megbeszélésre” is szeretne leülni a kereskedelmi jogok tulajdonosával.