Az egykor a Forma-1 egyik legerősebb csapatának számító Williams tavaly történetének leggyengébb idényét teljesítette, 5 pontocskával a konstruktőri bajnokság 9. helyén zárt. A grove-i alakulat idénre átszervezte műszaki stábját, a Cosworth motort Renault-ra cserélte, Pastor Maldonado mellé pedig Bruno Sennát ültette.

A cél természetesen a visszakapaszkodás, ennek eszközét, az FW34-est pedig ma kora délelőtt, az első téli teszt elrajtolását megelőzően a jerezi bokszutcában mutatták meg.

A 2012-es Williams is a kacsacsőrű F1-esek közé tartozik, de hátrébb igen elegáns, karcsú formákkal rendelkezik, igaz, a csapatnál hagyományosan alkalmazott sötét és egyszerű tesztfényezés is hozzájárulhat a látványhoz.

“Mondhatjuk, hogy a Williams ma tényleg egy új kezdet elé néz. Új az autó, új a pilótapáros, új a motor és új a csapatvezetés. Új támogatók is érkeztek hozzánk az elmúlt pár hónapban, hadd köszöntsem most őket is, őszintén remélem, hogy örömteli és főként eredményes kapcsolat lesz ez számukra. A csapat tele nagyon jól alakult a gyárban, erősnek és késznek érezzük magunkat a küzdelemre” – mondta az alapító-főnök, Sir Frank Williams.