Bejelentette 2012-es felállását a HRT, a spanyol kiscsapat kisebb meglepetésre Narain Karthikeyant szerződtette Pedro de la Rosa mellé. Ezzel elkelt a mezőny utolsó szabad ülése is, amelyre az indiai versenyzőn kívül több fizetős pilóta is pályázott.

Karthikeyan versenyzőként kezdte a 2011-es szezont is a HRT-nél, ám a szezon nyolcadik versenye, az Európa Nagydíj után át kellett adnia a helyét az ausztrál Daniel Ricciardónak. Csak egyszer ülhetett vissza a HRT-be, hazai versenyén, az Indiai Nagydíjon. A Karthikeyan-de la Rosa páros a mezőny legidősebb duója idén, az indiai 35, a spanyol 40 éves.

“Sokat dolgoztunk azért, hogy ez lehetővé váljon” – nyilatkozta Karthikeyan, hozzátéve, mámoros hangulatba került a szerződéstől. “Elégedett voltam az Indiai Nagydíjon nyújtott erős teljesítményünkkel, erre az eredményre szeretnék építkezni 2012-ben.”

“A tavalyi év vége óta keményen edzek, hogy azonnal bevethető legyek, amint lehetőség adódik a versenyzésre. Az új vezetőséggel és Pedróval együtt egyértelműen van lehetőség az előrelépésre.”

A csapatfőnök Luiz Perez-Sala is örül Karthikeyan szerződtetésének. “Örülök, hogy számolhatok Narainnal erre az idényre, folytonosságot és stabilitást jelent számunkra” – mondta Perez-Sala. “Gyors, intuitív és biztos pilóta, aki annak ellenére is megfelelt az elvárásoknak, hogy nem vezethetett folyamatosan. Nyolc versenyén mindössze egy alkalommal nem ért célba, utolsó futamán nagyszerű teljesítményt nyújtott. Biztos vagyok benne, hogy ez a lehetőség segít neki abban, hogy tegyen egy lépést előre idén.”