A Ferrari ma délelőtt az interneten leplezte le idei F1-es modelljét, az F2012-est. A korábbi tervezési hozzáállással teljesen szakító, a csapat által lépten-nyomon “agresszívnek” bélyegzett autótól sokat várnak.

“Nagyon más az autó, mint amit az elmúlt két évben láttunk. A harmadik ferraris szezonomat is ugyanolyan erővel és elszántsággal kezdem, mint eddig. Nagyon jól akarok teljesíteni. Természetesen nagy verseny lesz egész évben, de szeretnénk a vörös autókat a dobogós helyeken látni. A jövő héten megkezdjük a munkát Jerezben és végig közösen dolgozunk majd. Meggyőződésem, hogy jól teljesítünk majd idén” – mondta Fernando Alonso.
 
“Hiszek a Ferrari képességeiben. Két hónapunk van, hogy felkészüljünk az első futamra. A bajnoki címért kell küzdenünk, a lehető legtöbb pontot kell gyűjteni. Tényleg az élen akarunk lenni. Egyenletesen kell teljesítenünk, elszántnak kell lennünk, és tényleg, igazán nagyon-nagyon biztos vagyok benne, hogy megvalósítjuk a nagy célokat!” – tette hozzá.

A tavaly elég láthatatlan Felipe Massa idén jelenlegi szerződése utolsó évét kezdi a Ferrarinál. A csapat jó eredményeket vár tőle, ő pedig a győzelmekre is akar hajtani:

“Hát, meg kell mondjam, nagyon-nagyon agresszívnek néz ki az autó! Ez volt az álmom. Nagy ötletelés volt az új autó kapcsán, új modellt akartunk és igazán tetszik is az új autó. Pár nap múlva kezdünk, meggyőződésem, hogy lenyűgöző lesz az év, nagy lesz a verseny” – mondta a brazil.

“A csapat és magam számára is fontos, hogy 2012 egy győztes év legyen. Újra meg akarjuk szerezni a bajnoki címet! Hinni akarok a képességeimben és az autóban, ez így helyes. Szeretnénk, ha a Ferrari minél többször nyerne. Érzem az erőt, a győzelemre összpontosítok. Nagyon sok pozitív dolog jár a fejemben, jól akarom kezdeni és még annál jobban akarom majd befejezni az idényt!”