A 2011-es idény első felében a Toro Rosso tartalékos és pénteki tesztpilótájaként dolgozó, majd az idény közepétől a HRT-nél versenyző Daniel Ricciardo idén már az STR versenyzőjeként indul. A faenzai kiscsapat tavaly igen szépen hajrázott, így a 22 éves ausztrál reméli, hogy pontokkal indul az új idénye.

“Természetesen a lehető legtöbb pontot szeretnénk! Ha reálisan nézzük és a csapat ugyanolyan ütemben tud fejleszteni, mint tavaly, amikor az év második fele erős volt, rendszeresen jöttek a pontok, szóval ha ez folytatódik, akkor szerintem erős futamok, pontok várhatnak ránk” – mondta a GPUpdate.netnek.

“A csapat tavalyi legjobbja a hetedik hely volt, nem lenne rossz javítani és idén top6-os eredményt hozni. Az igazán szép lenne, hiszen tudjuk, hogy az elmúlt pár évben az első három csapat – a Red Bull, a McLaren és a Ferrari – eléggé megfoghatatlan volt. Szóval magasra célzunk, de realisták maradunk, majd a tesztek után jobban látjuk.”

A 2012-es szezon az Ausztrál Nagydíjjal kezdődik, Ricciardo pedig a hazai közönség előtt egyértelműen jó eredményt szeretne hozni:  

“Természetesen nagy célt kell kitűzni, ott kell lenni a buliban, a buli pedig a pontszerző helyeken van! Nagyon élveztem a tavalyi szabadedzést, az mindig jól jön, ha az ember szereti a pálya vonalvezetését. Szóval igen, a pontszerzés a cél.”