A Ferrari versenyzői a múlt hét elején még Maranellóban vettek részt üléspróbán, ahol első ízben láthatták a teljesen összeszerelt új autót, majd elutaztak, hogy egy hetet a Kanári-szigeteken töltsenek edzőtáborban.

A lanzarotei helyszínen Fernando Alonso, Felipe Massa, Jules Bianchi és Davide Rigon 20 fokos időben biciklizett, kenuzott, focizott, pingpongozott és természetesen az edzőteremben valamint a tengerparton erősített, a fizikai felkészülés mellett a csapatépítésre is nagy hangsúlyt fektetve.

A ferraris különítmény edzőtábora azonban kedden véget ért, a pilótákat a kellemes környezet után a havas-fagyos Európa várja.

A Force India tartalékosának szerződött Bianchi egy maranellói villámlátogatás után új csapata silverstone-i központjába utazik, míg Alonsóék otthon készülődnek a pénteki nagy napra – a Force India és a Ferrari is holnapután leplezi le ugyanis új autóját.

A 2012-es, egyelőre csak kódnéven ismert Ferrarit az eredeti tervek szerint a bemutató után a csapat fioranói házi pályáján is megfuttatták volna, de a télies idő miatt ez lehet, hogy elmarad, jelezte az alakulat, az viszont biztos, hogy jövő kedden a spanyolországi Jerezben megkezdik a hivatalos tesztelést.

A Ferrari a tesztbeosztását is közzétette: a 7-10. közti jerezi gyakorláson az első két nap Massáé lesz, Alonso a második kettőt kapja, a február 21-24-ei első barcelonai teszten pont fordítva, míg a második barcelonai, egyben utolsó téli teszten megint fordul a páros.