Az F1-es filmek korszakát éljük: nemrég készült az Ayrton Senna életét feldolgozó dokumentumfilm, az amerikai rendező Ron Howard pedig jelenleg Németországban forgatja a Rush című alkotást, amely Niki Lauda és James Hunt rivalizálását eleveníti meg.

Egy új londoni társaság, a Luminaire Film közben két, a Ferrariról szóló szuperprodukció előkészítését kezdte meg. Összesen 200 millió dolláros költségvetés áll rendelkezésre a két film elkészítéséhez, amelynek szerepeit igazi szupersztárokra bíznák.

A két film 1920-ban és 1950-ben játszódik, munkacímeik a Ferrari főhadiszállása és a híres alapító után Maranello, illetve Enzo. A finanszírozást állítólag egy amerikai médiacsoport biztosítja, feltehetőleg az F1 Egyesült Államokba való visszatérésén is fellelkesülve. De az is lehet, hogy Hollywoodban a Senna-film sikere alapján úgy látják, az F1 sikeres téma lehet.

Manish Pandey, a Senna forgatókönyvének írója a Ferrari projekten is dolgozik. Mindezek mellett film készülhet Joe Saward The Grand Prix Saboteurs című könyvéből is, amely három pilóta igaz történetét dolgozza fel, akik brit titkosügynökökként dolgoztak a második világháborúban a megszállt Franciaország területén.