A Forma-1-es csapatok közül elsőként a múlt szerdán a Caterham mutatta meg 2012-es autóját. A CT01-es gyorsan beszédtémává vált, hiszen az autó orrán egy csúnya törés, lépcső van, amely nem egy esztétikus látvány.

A caterhamesek és más szakértők is figyelmeztettek, hogy a többi járgánynál is hasonló megoldásra érdemes majd számítani, ugyanis a 2012-es szabályok alacsonyabbra kényszerítik az orrokat. A Sauber alapító-főnöke, Peter Sauber megerősítette, hogy a svájci csapat új autója is ilyen lesz.

“Igen, aerodinamikai okokból ez a törés az orron gyakorlatilag elkerülhetetlen” – mondta a Sonntagsblicknek.

A motorsportveterán azt is közölte, hogy a jövő hétfőn leleplezendő C31-es már túl van minden kötelező törésteszten, a beszerelt motort pedig a hét folyamán indítják majd be először. Sauber úr a festésről nem akart túl sokat elárulni:

“Ez természetesen titok. Csak annyit mondhatok, hogy az alapszín a fehér, de az összbenyomás sötét, pirossal kiegészítve. Röviden: más lesz, mint a tavalyi. De továbbra is a fehéret kedvelem, még akkor is, ha némelyik autókat néha nem lehet jól megkülönböztetni a tévén keresztül.”