Tavaly szállt be a Sahara névadó szponzorként a Force Indiába, a cég komoly tulajdonrészt is vásárolt az istállóból. A Sahara mögött álló üzletember, Subrata Roy nagy sikereket szeretne elérni a csapattal, a következő Red Bullt akarja felépíteni belőle, ami Vijay Mallya csapatfőnök-társtulajdonos szerint nem az ördögtől való elképzelés.

Mallya az egykori Jordan-istállót vásárolta meg, amikor Spykernek hívták és semmilyen veszélyt nem jelentett a riválisokra. A Force Indiával azóta számolni kell, a csapat tavaly hatodik lett a konstruktőri versenyben, de veszélyes volt a Renault-ra.

“Az indiai emberek büszkék arra, hogy képesek voltunk felépíteni az országnak egy csapatot, amely fontos szerepet játszik a Forma-1-ben” – mondta Mallya. “Most már egyre nehezebb lesz megfelelni az elvárásoknak, a szurkolók most már azt várják, hogy megverjük a Mercedest.”

Ha a Force India képes lesz erre, az ahhoz fogható siker lenne, mint amit a Red Bull ért el az egykori Jaguar alapjaira építkezve. Mallya szerint ez reális cél lehet. “Miért ne? Subrata Roy már azt várja, hogy olyan jók legyünk, mint a Red Bull, annyira izgatott, hogy nekem kellett leállítanom egy kicsit.”