A múlt héten derült ki, hogy a Williamstől ejtett Rubens Barrichello ezen a héten az az amerikai IndyCar sorozatban szereplő KV Racing autójával tesztel majd, miután barátja és egyben honfitársa, Tony Kanaan meghívta.

A brazil veterán korábban elmondta, hogy megígérte feleségének, hogy sosem versenyezne a veszélyesnek tartott oválpályákon, de egy friss interjúban hangsúlyozta, hogy ez azért nem zárja ki, hogy az InfdyCarba szerződjön.

“Igen, ez egy fontos megoldásra váró kérdés. De mielőtt ezzel foglalkoznék, először meg kell ismernem az autót. A lehetőség megvan rá, hogy úgy teljesítsem a szezont, hogy kihagyom az oválokat” – mondta az  O Estado de S.Paulónak.

“Jelenleg nincs szerződésem senkivel, szóval semmi sem akadályozza, hogy teszteljek. Nyitottan állok ehhez. Ha ezzel az autóval is érzem ugyanazt a szenvedélyt, mint korábban vezetés közben, akkor miért is ne? Imádom a versenyzést!” – tette hozzá.

Barrichello összesen 19 idényt töltött a Forma-1-ben, amellyel minden ilyen jellegű rekordot felülírt, ezzel együtt a 20. szezon még mindig a tervei között szerepel. A Williams lépése ugyan nem esett jól neki, de megérti, hogy a csapat miért fiatal honfitársát, Bruno Sennát ültette a helyére.  

“A 20. szezonomban való indulás továbbra is az álmom. Sose lehet tudni. Néha változnak a dolgok és valakinek szüksége lehet a tapasztalatra és gyorsaságra. Kimi Räikkönen és Michael Schumacher is visszatért, én miért ne tehetném?”

“A Williamsnél nem a versenyzés miatt nem maradhattam. Frank (Williams, alapító-főnök) személyesen hívott fel és mondta, hogy más pilótát szerződtettek. Köztudott, hogy a Williamsnek pénzügyi nehézségei vannak, ezért az igényeikhez illően kellett választaniuk. Ez érthető. Bruno is felhívott, szinte ki volt borulva, de mondtam neki, hogy hagyja, barátok vagyunk, a legjobbakat kívánom neki. Mondtam, hogy a Williamsszel volt nézeteltérésem, nem vele” – magyarázta.

“Majd meglátjuk, hogy boldogulnak az autó fejlesztéssel úgy, hogy tapasztalatlan pilótáik vannak. De a mérnökök azt mondták, hogy jobb autót kapnak majd a tavalyinál. Ha van pénz, akkor tud fejleszteni a csapat.”