Petrov még F1-es szerepre készül 2 Ugyan eredetileg még 2012-re is volt szerződése, de a Lotus Renault 2011 végén ejtette Vitalij Petrovot. Az orosz pilóta nem talált gyorsan másik helyet, de még mindig nem mondott le róla, hogy idén is a Forma-1 résztvevője legyen valahogyan.

Az oroszt már jó ideje emlegetik a Caterhammel kapcsolatban, tartalékosként vagy esetleg Jaron Trulli kivásárlásával versenyzőként is, de ez az út nem könnyű, az egyetlen tényleg üresen álló hely pedig a HRT-nél van Pedro de la Rosa mellett.

“A HRT? Erről nem mondhatok semmit” – mondta Petrov az erről érdeklődő spanyol AS újságírójának. A kérdésre, hogy kizárt-e, az orosz így felelt: “A válasz nem egy nem, a válaszom az, hogy nem tudok mit mondani.”

“Az F1-ben akarok maradni, mert ha kihagyok egy évet, nagyon nehéz lesz már visszatérni 2013-ban. Kulcsfontosságú a rajtrácson maradni. A menedzserem Európában van, próbál helyet találni.”

Ha a versenyzői állás nem jön össze, Petrov esetleg lehetne a Pirelli tesztpilótája is. Az orosz szerdán és csütörtökön ott volt az olasz gumigyártó abu-dzabi sajtórendezvényén. Bár a Pirelli motorsportfőnöke, Paul Hembery hangsúlyozta, hogy Petrov csak vendég, a gyártónak jelenleg még tesztautója sincs, a pilóta nem zárta ki ilyen határozottan a lehetőséget.

“Felkértek, hogy vegyek részt ezen az eseményen. Vezessem az autókat, dolgozzak a Pirellivel, és talán valami megegyezést is összehozhatunk De továbbra is szeretnék ott lenni Jerezben az első teszten valamelyik csapattal, ez az első számú cél!”

Petrov szerencséje, hogy a 2014-ben érkező első Orosz Nagydíj miatt az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone is fontosnak tartja az orosz pilóta jelenlétét, így a kisembertől is hátszele lehet az álláskeresésben.