Már tavaly ősszel felröppent, ezért nem jelent nagy meglepetést, hogy a Force India ma délután bejelentette, hogy a Nico Hülkenberg előléptetésével üresen maradt tartalékosi állására Jules Bianchit szerződtette.

A GP2-ben szereplő 22 éves francia a Ferrari utánpótlásprogramjának első számú tagja, az elmúlt két szezonban pedig az olasz csapat hivatalos tesztelője is volt. Az igazolás a fentiek ellenére előrelépést jelent a számára, hiszen míg a Ferrarinál csak a garázsban álldogálhatott a versenyhétvégéken, a Force India a pénteki edzéseken rendszeresen autóba is ülteti a tartalékosait, 2010-ben Paul di Restát, tavaly pedig Hülkenberget is így gyakoroltatták.

Bianchi első ízben a február 7-10. közti jerezi teszten vezeti majd új csapata autóját.

“Természetesen nagy örömmel csatlakozom a Force Indiához és izgatottan várom, hogy a hétvégéken a pályára léphetek majd, ami fontos lépés számomra. Egy aktuális autó vezetése a lehető legjobb módja, remélem, hogy ezzel nő az esélyem arra is, hogy aztán versenyzői állást kapjak! Nagyon izgalmas lesz a következő pár hónap, amikor megismerem a csapatot, a munkamódszerüket és felkészülök a vezetésre. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki hitt bennem és különösen a Force Indiának, amiért megkaptam ezt a nagyszerű lehetőséget!” – mondta Bianchi.  

“Örömmel üdvözlöm Jules-t a Force India családban. Mi mindig is figyeljük a fiatal tehetségeket, a GP2-es teljesítménye pedig egyértelműen meggyőzött minket. Jules alkalmazásával újra bizonyítjuk a fiatal pilóták iránti elkötelezettségünket. Büszkék vagyunk az ezen a téren elért eredményeinkre, és meggyőződésem, hogy Jules gyorsan beilleszkedik majd a csapatba és hozzájárul majd a pályán végzett munkánkhoz” – üdvözölte Bianchit a tulajdonos-főnök, Vijay Mallya.