Rubens Barrichello – 19 sorozatban teljesített szezon után – végül F1-es szerződés nélkül maradt a 2012-es idényre, a brazil próbál kezdeni magával valamit. Jövő héten például közeli, a sorozatban érdekelt barátja, Tony Kanaan invitálására IndyCar-versenyautót tesztel.

Barrichello már az üléspróbán is túl van a KV Racingnél, a tavaly tragikus balesetben elhunyt Dan Wheldon tiszteletére DW12 névre keresztelt modellt Sebringben vezeti két napon át. Nemcsak Kanaan, hanem a KV Racing tulajdonosa, Jimmy Vasser is szorgalmazta a tesztet, úgy vélik, Barrichello tapasztalatával sokat segíthet a versenyautó optimális beállításainak megtalálásában.

“Miután kiszórakoztad magad a játékommal, szépen visszaadod, oké? Az enyém” – üzent tréfásan Barrichellónak Kanaan. “Már nem titok többé, Rubens tesztelni fog nálunk. Nagyon büszke arra, hogy segíthet a KV Racingnek és nekem a visszajelzéseivel.”

“Ez egy régi meghívás” – árulta el Anderson Marsili, Barrichello asszisztense. “Most, hogy Rubensnek nincs szerződése 2012-re, belement, hogy véleményével segít barátjának. Semmi többről nem szól ez az ügy.”