Kimi Räikkönen visszatérésével a Forma-1 történetében példátlan módon egyszerre hat világbajnok lesz a rajtrácson idén (a többiek: Michael Schumacher, Fernando Alonso, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel). Másokhoz hasonlóan a gumiszállító Pirelli motorsportfőnöke, Paul Hembery is nagyon kíváncsian várja a 2012-es idényt.

“Talán még sosem volt ilyen erős az F1, főleg, ha hozzávesszük, hogy egy csomó olyan nagyon tehetséges pilóta is van, akik eddig még nem nyertek címet. Ha az autók is olyan versenyképesek lesznek, mint maguk a pilóták, akkor elképesztően jó futamok lehetnek” – idézte a finn Turun Sanomat az angolt.

A lap természetesen konkrétan Räikkönenről is érdeklődött Hemberynél, de a gumis szakember óvatosan beszélt a 2007-es bajnokról és a hét elején teljesített valenciai tesztjét sem kívánta kommentálni.

“Eddig kétszer találkoztam vele. Csöndes fickó, és amúgy mi is igyekszünk távolságot tartani, a versenyzők keresnek meg minket, ha akarnak valamit. A tesztet egyáltalán nem figyeltük, az csak a Lotus ügye volt. Persze láttam, hogy mit nyilatkozott, és a gumik tényleg nagyon mások lesznek majd számára, ahhoz képest, amihez szokott. De Kimi egy rendkívüli versenyző, szerintem gyorsan tanul majd!”