Vitantonio Liuzzinak ugyan van szerződése erre az idényre a HRT-nél, mégsem valószínű, hogy maradhat. Az olasz helyére fizetős pilótát szeretne ültetni a pénzszűkében lévő csapat, ezek a versenyzők nagyon kiborítják Liuzzit.

“Még mindig a csapatnál vagyok, hosszú, több évre szóló szerződésem van” – mondta Liuzzi. “A jelenlegi helyzetet a csapat egyértelműen tisztázta: nehéz időket él a pénzt illetően, keményen próbál szponzorokat találni, hogy kitölthessem a szerződésemet. Ha nem jár sikerrel, olyan pilótát kénytelen választani, aki pénzt is hoz magával.”

A hétéves F1-es tapasztalattal rendelkező Liuzzi szerint több csapat a pénzt helyezi előtérbe a tehetség helyett. “Ha valaki mögött van egy nagy szponzor, máris F1-es pilóta, szerintem nem így kellene mennie a dolgoknak. Lehet, hogy néhányan másképp gondolják, de a Forma-1 a csúcs, amelynek tele kellene lennie tehetségekkel, akik folyamatosan szállították az eredményeket karrierjük során.”

“Olyan pilóták kellenek, akik gyerekkoruk óta odatették magukat, nem pedig olyanok, akiknek pénzük van. Kikészít ez a helyzet, de el kell fogadnom és bíznom abban, hogy kapok még egy esélyt.”

“Erről mostanában nem a tehetség, hanem a pénz dönt. A csapatok 60-70 százaléka alkalmaz olyan pilótát, akinek vastag a pénztárcája. Nekem nincs pénzem, hogy befizessem magam valahova, szponzorokat sem tudok felsorakoztatni. Csak a tehetségemet tudom felajánlani, ezért cserébe eredményeket ígérhetek.”

A HRT közben a költözésről tárgyal Madriddal, a csapat a Caja Magicába tenné át főhadiszállását. Ez a központ ad otthont a Madrid Open tenisztornának, a spanyol olimpiai bizottságnak és tavalyig a Real Madrid kosárlabdacsapatának. “Folynak a tárgyalások, de jelenleg nincs megállapodás, illetve előszerződést sem írtunk alá” – nyilatkozta a Caja Magica szóvivője.