Miután a Williams nem hosszabbított vele szerződést, gyakorlatilag biztosnak látszik, hogy a 19 szezont lehúzó Rubens Barrichello F1-es karrierje 2011-ben a végéhez ért. A 39 éves brazil az elmúlt időszakban többször is hangsúlyozta ugyan, hogy még mindig készen áll a Forma-1-re, de úgy tűnik, hogy talán máshol is hajlandó lenne vezetni, csak hogy tovább versenyezhessen.

Amerikai források szerint Barrichello a jövő hétfőn és kedden Sebringben az IndyCar-széria egyik csapatánál, a KV Racingnél tesztel majd, ahol egyébként honfitársa és barátja, Tony Kanaan is vezet idén. Azt egyelőre nem tudni, hogy az Indy-teszt csak a veterán kíváncsiságát elégíti ki vagy már a felkészülési szakasz része és Barrichello versenyezni is fog idén.

A veterán pilóta korábban azt állította, hogy ígéretet tett feleségének, hogy oválpályákon sosem versenyez majd, de ez nem zárja ki az indycaros részvételt, ugyanis az idei versenynaptárban mindössze négy ilyen futam szerepel, a további 11 versenyt utcai és normál versenypályákon rendezik (egyet közülük Sao Paulóban). Barrichello köthet olyan szerződést, amelyben az oválos versenyek kihagyása szerepelhet.