Damon Hill, aki annak idején hatalmasakat csatázott Michael Schumacherrel, úgy véli, hogy a hétszeres világbajnok nem a legjobb csapattárs Nico Rosbergnek. A 26 éves németet a Forma-1 egyik leggyorsabb pilótájának tartják, teljesítményét azonban nehéz összehasonlítani veterán mercedeses kollégájáéval, aki hosszú kihagyás után tért vissza.

“Egy karrier értékelésében erősen meghatározó az összehasonlítás” – mondta Hill. “Ebben az értelemben Nicónak jobb lenne, ha egy kortársával kellene versengenie, mert még mindig nem tudni pontosan, hogy Michael mennyire gyors most.”

Hill nyilatkozatával arra utalt, hogy visszatérése óta Schumachernek nemcsak a győzelem nem jött össze, még a dobogóra sem állhatott fel. Az angol pilóta ezzel együtt nem becsüli le egykori nagy riválisát. “Hihetetlen, hogy még mindig csinálja, miközben én már 12 éve visszavonultam.”

“Michael kivételes pilóta, aki imád vezetni és nem akarja abbahagyni. Ezt meg tudom érteni. De fel kell készülnie arra, hogy mindenért meg kell küzdenie, ha még egy évig vagy azon túl is tovább akarja csinálni.”