A múlt héten derült ki, hogy az Adrian Sutil és a Lotus Renault-tulajdonos Gennii vezetője, Eric Lux közti tavalyi sanghaji dulakodás ügye a bírósági szakaszba kerül. A Kínai Nagydíjat követő estén Sutil egy pezsgőspohárral megsebesítette Luxot a nyakán, aki a német pilóta későbbi bocsánatkérése ellenére is feljelentést tett súlyos testi sértés miatt. A tárgyalást január 30-31-én tartják Münchenben.

A jelenleg F1-es munka nélkül álló Sutillal a balhé estéjén Lewis Hamilton is ott volt, így a mclarenest is beidézték 30-ára tanúként, a pilóta így szinte a tárgyalóteremből rohanhat majd a csapat új autója, az MP4-27-es február 1-jei wokingi bemutatójára.

“Lewis Hamiltont tanúként idéztük be az első tárgyalási napra. A megjelenés kötelező” – erősítette meg a Hamburger Morgenpostnak a müncheni bíróság szóvivője.

Úgy tudni, hogy Hamilton mellett szintén tanúként hallgatják majd meg a tavaly a Virginnél versenyző Jerome D’Ambrosiót és egy meg nem nevezett F1-es újságírót is.

Sutil menedzsere, Manfred Zimmermann bizakodik a tárgyalás előtt, pozitív kimenetelre számít.

“Van egy videofelvételünk, amelyen világosan látszik, hogy Adrian nem szándékosan támadott és sebesített meg valakit. Felmentést, vagy legrosszabb esetben is gondatlanságból elkövetett testi sértési ítéletet várunk, ez pedig nem veszélyeztetné Adrian karrierjét” – mondta.