Nagyon valószínű, hogy Vitantonio Liuzzira nem számít a HRT új tulajdonosa, egyelőre az olasz sem tudja, hogy mi lesz a sorsa. Az biztos, hogy érvényes szerződése van 2012-re, de Liuzzi teljes mértékben tisztában van vele, hogy a Forma-1-ben nagyon gyorsan változhat a helyzet. A HRT-nek jelen pillanatban egy pilótája van, Pedro de la Rosát már az új vezetőség igazolta. “Jelenleg minden nagyon homályos” – nyilatkozta Liuzzi.

“A fő probléma, hogy a csapatnak nincs pénze, próbálja kitalálni, hogy legyen kerete két versenyzőre. Engem szerződés köt a HRT-hez, további két szezonra szól a megállapodás, de még mindent pontosítani kell. Egyelőre szponzorokat keres a csapat. Természetesen szeretnének megtartani engem és Pedrót is, most készenlétben vagyunk.”

“Az új tulajdonos nacionalistább irányzatot követ, spanyol csapatot szeretne építeni. Nem ítélkezem, reálisan látom a dolgokat. Megértem a csapat helyzetét, próbáljuk megoldani a helyzetet, mert a bajnokság már nagyon közel van. Mivel még a csapat egyik pilótája vagyok, benne vagyok mindenben, de a szerződések manapság nem sokat érnek. Bármikor jöhet egy pilóta és bevásárolhatja magát, így mennek a dolgok. Minden erőmmel segítek a fejlesztésekben, az új autó valószínűleg kész lesz az első tesztre.”

“Ha nem jutok szerződéshez, megfontolok egy tartalékosi szerepet, bár az utolsó pillanatban már nem könnyű helyet találni. Nyitott vagyok az új kihívásokra, ez egész karrieremben így volt, ami fontos, hogy vezethessek valamit aminek négy kereke és motorja van.”

Liuzzi pályafutása során többször kapcsolatba került a Red Bull-lal, így természetesen megkérdezték arról, hogy mit gondol a csapat pilótaválasztásáról. “Az egész Mateschitz játéka, amit Marko menedzsel. Mindenki úgy irányítja a vállalkozását, ahogy akarja. Lehet kritizálni vagy nem, de sok pénzt áldoznak a programra, szóval azt csinálnak, amit akarnak. Mostanában nem teljesen világos, hogyan választják ki pilótáikat: azokat, akik jó eredményeket érnek el, kirúgják, de mindenki azt csinál a játékával, amit akar.”