A Toro Rosso 2012-re mindkét pilótáját lecserélte, a “jó, de nem nyerő” Sebastien Buemi és Jaime Alguersuari helyére Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne kerül. A két Red Bull-ifjonc közül Ricciardo már 2011-ben is az F1-ben versenyzett, a HRT-nél tanulta a szakmát, sokak szerint pedig az idei Toro Rossó-s szezon után egyenes lesz majd az útja a valószínűleg visszavonuló honfitársa, Mark Webber helyére.

Az ausztrál ugyan nem titkolja, hogy egyszer tényleg szeretne a világbajnok csapatnál kikötni, de hangsúlyozza, hogy egyáltalán nem veszi biztosra, hogy 2013-ban már Sebastian Vettel csapattársa lehet.

“Máris erről beszélnek a sajtóban, de ez azért elég optimista elképzelés. Még a 2012-es autóba sem ültem be, de máris 2013-ról beszélnek. Nagyon messze van az még, nagyon sok minden történhet addig, ha reálisan nézzük” – mondta az F1 hivatalos oldalának adott interjújában.

“Értem a Red Bull filozófiáját és igen, egy nap nagyon szeretnék a Red Bull Racingnél vezetni, de ez pillanatnyilag nem több ennél, ez csak egy távolabbi cél. Idén lesz 20 futamom, mindegyiket egyesével közelítem meg, igyekszem, hogy minden versenyen teljesítsek és ne kelljen bánkódnom utólag” – tette hozzá a 22 éves pilóta.

A Red Bull Racing főnöke, Christian Horner sem akarja “elkapatni” a Toro Rossó-s ifjoncokat, szerinte sem garantált az előléptetés.

“Szerencsések vagyunk, hogy két olyan tehetséges srácunk van, mint Jean-Eric és Daniel. Megérdemlik a helyüket a Toro Rossónál, kíváncsian figyelem majd, hogyan haladnak. De semmi sem garantált számukra – megkapták a lehetőséget, rajtuk múlik, hogyan élnek vele, hogyan fejlődnek. Majd meglátjuk, hogy egymással szemben hogyan szerepelnek, hogyan fejlődnek” – magyarázta az Autosport magazin expóján az angol a hétvégén.