Sebastian Vettel már 2008-as Toro Rossó-s idénye óta a Ferrari célkeresztjében van és a német pilóta is számtalanszor beszélt már arról, hogy egyszer szívesen ülne a vörös autóba. A kétszeres bajnoknak jelenleg 2014 végéig él a szerződése az őt naggyá tévő Red Bull-lal, míg a Ferrari ásza, Fernando Alonso 2016-ig a maranellóiaké.

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali nem titkolja, hogy pár év múlva el tudná képzelni a Vettel-Alonso szupercsapatot.

“Soha ne mondd, hogy soha” – mondta Vettel esetleges szerződtetéséről. “Nagyszerű versenyző, hihetetlen munkát végzett tavaly. Nem könnyű egymás után két évben megnyerni a címet. A tavalyi pole pozíciói és győzelmei igen szépen festenek, majd meglátjuk!”

Az olasz csapatnak már jó ideje fáj a foga a kilencvenes években előbb a Williamst majd a McLarent csúcsra segítő Adrian Neweyra, aki a Red Bull-lal harmadszorra is megismételte a bravúrt. A mérnököt már csábítgatták az elmúlt egy-két évben, szívesen látnák őt is, de Domenicali elismeri, hogy az ő leigazolására kisebb esélyt lát, mint Vettelére.

“Azt hiszem Adrian Newey fantasztikus stílusban bizonyította a képességeit az elmúlt években, de hogy mit is akar csinálni a jövőben, azt majd meglátjuk. Egyelőre az a legfőbb célom, hogy a saját mérnökeinket, műszaki vezetőinket, főtervezőnket ösztönözzem, hogy a lehető legkeményebben hajtsanak. Azt szeretném, ha megmutathatnánk Neweynak, hogy milyen jók. Most ez a cél.”

A Ferrari az elmúlt bő egy évben kismillió új szakembert igazolt különböző csapatoktól: a fő fogások közé tartozik a technikai főnök, a volt mclarenes Pat Fry, a wokingiaktól nemrég elcsábított hatfőnyi aerodinamikai gárda és a hét elején bejelentett új gumifelelős, a Bridgestone korábbi fejlesztési főnöke, Hamasima Hirohide.