F1: Idő kell majd Räikkönennek 2 A 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen két év ralizgatás után tér vissza idén a Forma-1-be a Lotus Renault-nál. Az F1 világában mindenki pozitív fejleményként tekint a bajnok újbóli feltűnésére, de sokan figyelmeztetnek arra, hogy a finn nem fog rögtön remekelni, a kihagyás bizony őt is berozsdásíthatta.

Így gondolja az egykori Brabham-, Penske- és McLaren-pilóta, John Watson is, aki az Autosport magazin expóján beszélt Räikkönen visszatéréséről.

“Hat aktív világbajnok, ez példátlan az F1 történetében, igazán izgalmas. Érdekes lesz látni, hogy Räikkönen Lotus Renault-s visszatérése sikeres lesz-e. Láttuk Schumacher példáját, aki egy kicsit hosszabb ideig volt távol és talán nehezebben megy neki a visszaszokás, mint várták – nem tudom, hogy Kimi is így küszködik-e majd, de talán nem fog ugyanennyire.”

“De a nagy változások az aerodinamikában, az új gumik és az igen korlátozott tesztelés mind hátráltatják majd Kimit, tényleg minden lehetőséget meg kell majd ragadnia, hogy vezesse az autót és áthidalja a kétéves kihagyást, amíg raliautókkal bohóckodott. Át kell majd állítania az agyát a raliautó vezetéséről az F1-esek vezetésére” – magyarázta a 65 éves ötszörös futamgyőztes pilóta, aki azt is elmondta, hogy a 2011-es idény végleg meggyőzte arról, hogy Sebastian Vettel nemcsak a legjobb autóban ül, de a legjobb versenyzők közé is tartozik, igazi szupersztár.