Kimi Räikkönen sosem a kőkemény edzésprogramjairól volt híres, a kétéves ralizás során pedig másféle és kevésbé szigorú tréningeket végzett, így a 2012-es visszatérés előtt alaposan formába kell hozni a finnt.

A 2007-es bajnok természetesen neki is kezdett a felkészülésnek, miután leszerződött a Lotus Renault-hoz, de az edzéseket megakasztotta egy decemberi baleset, amikor Räikkönen egy ausztriai hómobil-futamon bukott és megrándította a csuklóját.

Räikkönen edzője, Mark Arnall a finn Turun Sanomatnak adott friss interjújában arról beszélt, hogy a fájós csukló miatt egy kicsit változtatni kellett a programon, de a pilóta felkészülése mostanra teljes gőzzel folyik, meg van győződve róla, hogy nem lesz gond az erőnléttel.

“A nyak- és lábedzések zavartalanul folytak, jól haladtunk. Kimi jó formában van” – mondta a tréner, aki elárulta, hogy Räikkönen otthonra is beszerzett egy F1-es pilótafülke-szimulátort.

“A megfelelő ülőpozícióban van benne, ugyanolyan terhelést kapnak az izmai, mintha vezetne. Csak a nyakizmokat nem dolgoztatja ugyanúgy, hiszen (az edzőgépen) nem érvényesülnek a G-erők.”

Räikkönen a tervek szerint nyolc napon vezet majd a téli tesztek során, beleértve a januári privát gyakorlását is. “Nem sok, de mindenki ugyanígy van” – mondta erre Arnall.