F1: Jól halad az új motorgyártó 2 A Forma-1-ben 2014-ben 1,6 literes turbós V6-os motorok váltják majd a ma használt 2,4 literes V8-asokat. A reformra természetesen minden érdekelt szállító készül, Renault, a Mercedes és a Ferrari is idén nyárra tervezi az első tesztpados kísérleteket.

A ma színen lévő gyártók mellett azonban van új jelentkező is, az egykori BAR-alapító, Jacques Villeneuve menedzsereként is ismert Craig Pollock tavaly nyáron jelentette be, hogy PURE néven saját céget alapított, hogy 2014-re ők is eladásra kínálhassák saját erőforrásaikat.

Az üzletember szerint igen jól haladnak a munkával, két év múlva pedig a PURE veheti át a jelenlegi független szállító, a Virginnel és a HRT-vel dolgozó Cosworth helyét.

“Meggyőződésem, hogy 2014-ben négy motorszállító lesz az F1-ben, mégpedig a Renault, a Ferrari, a Mercedes és a PURE” – mondta a Speedweeknek.

Pollock hozzátette, hogy nemrég Bernie Ecclestone-nal is találkozott, aki szintén “komolyan veszi” a PURE-t. A fejlesztési projektet a Ferrari korábbi motorszakembere, a 2010-11-ben a motorreform tető alá hozását az FIA tisztviselőjeként levezénylő Gilles Simon vezeti – az erőforrást júliusban indíthatják be először.

“Hat hónappal az eredeti terveink előtt járunk” – dicsekedett Pollock.