F1: Az FIA mondja meg a frankót Bahreinről! 2 Emberi jogi szervezetek a Bahreini Nagydíj bojkottjára szólították fel a Forma-1-es csapatokat, azt hangoztatva, hogy az országban semmit nem javult a helyzet 2011 óta. Tavaly az utolsó tesztet és az idénynyitót is törölni kellett a politikai bizonytalanság miatt, idén a versenynaptár negyedik állomása a futam. Stefano Domenicali, a Ferrari főnöke szerint a csapatok nem tehetnek mást, mint hogy bíznak abban, amit a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) mond a bahreini helyzetről.

“Bíznunk kell a hivatalos hatóságokban” – mondta Domenicali. “Rengeteg pletykát hallottam a helyzetről, de nekünk az illetékes szervezetekre kellene támaszkodnunk. Ott vannak a nemzetközi szövetségek, vannak kapcsolataink az országgal, nem dőlhetünk be különböző forrásokból származó információknak. Nagyon megfontoltnak kell lennünk ebben az ügyben, ki kell várnunk, hogy mit mondanak a felelősséggel tartozó hatóságok.”

A bahreini pálya illetékesei szerdán bejelentették, hogy visszaveszik azokat a munkatársakat, akiket a 2011-es tüntetésekben való szereplésük miatt bocsátottak el. “A kollégák visszavétele fontos kezdeményezés a nemzeti megbékélés és a királyság egységének helyreállítása iránt” – nyilatkozta Szalman bin Isza Al-Kalifa sejk, a Bahrain International Circuit ügyvezető igazgatója.