A finn Turun Sanomat hétfőn adta hírül, hogy a Mercedes GP elcsábította a Ferrari a gumis szakértőjét, Marco Fainellót. A poszt nem sokáig maradt betöltetlenül, az olasz csapat máris bejelentette a pótlást a hagyományos sítáboros-sajtóhetén, a Madonna di Campiglióban tartott Wrooom!-on.

A gumik és az autó összehangolását ezután a korábbi szállító, a Bridgestone fejlesztési igazgatója, a japán Hamasima Hirohide vezeti majd.   

“Az autó fejlesztéséhez a gumik szempontjából járul majd hozzá, hiszen tavaly ezen a téren küszködtünk bizonyos körülmények között” – mondta a csapatfőnök, Stefano Domenicali.

A Ferrari a 2012-es autójának leleplezését is bejelentette: az egyelőre ismeretlen nevű járgányt február 3-án Maranellóban mutatják be. Az autó vagy aznap, vagy másnap tesz is pár kört a fioranói házi pályán.

“Nem segít, ha idegesen kezdjük az idényt, fölösleges stresszelni magunkat. Tudjuk, hogy sok szempontból fontos és kényes idény következik, de ilyen a Forma-1, a Ferrari mindig is ilyen környezetben dolgozott. Természetesen mindenki azt várja tőlünk, hogy a lehető legjobban teljesítsünk. Fontos az érzelmi oldal is, főleg a mi csapatunknál, de a hozzáállásom, a hozzáállásunk mindig is higgadt és elszánt volt, akkor sem keseredünk el, ha nem mennek jól a dolgok, és nem is szállunk el, ha az elején minden jól alakul” – mondta a 2012-es szezonra tekintve Domenicali.