F1: Vettelt átkozták a szaunában 2

Finnország egyik legnépszerűbb lapja a Turun Sanomat F1-szakírója, Heikki Kulta lehetőséget kapott, hogy megkeresse a kétszeres bajnok személyi edzőjét, Tommi Pärmäkoskit, hogy mesélje el, mely pillanatok voltak legviccesebbek az évben, amik a média előtt ezidáig titokban maradtak. Pärmäkoski ezeket a mulatságos anekdotákat mesélte el az újságírónak.

1. Szingapúr

Sebastian vasárnap megnyerte a futamot és másnap estig a városban maradtunk nézelődni. Úgy döntöttünk, hogy beülünk valahova vacsorázni, és várakoztunk a taxiállomáson. Amikor beültünk a taxiba, a sofőr megkérdezte, hogy azért utaztunk-e a városba, hogy lássuk a Forma-1-et? Nagyon meglepődtünk.

Sebastian megkérdezte a urat, hogy ki a kedvence, és a taxis azt válaszolta, hogy ő Vettel szurkoló. Seb megpróbálta lejáratni Vettelt, azt mondta, hogy ő nem is jó pilóta, és egyáltalán nem jóképű. A taxi vezetője megvédte, mondván, hogy Vettel igenis jó versenyző, és egyszer látta őt egy discóban táncolni egy gyönyörű lánnyal, és nagyon jóképűnek látta a német pilótát.  Sebastian megkérdezte, hogy ha újra látná Vettelt, megismerné-e. A sofőr nevetett, hogy természetesen,  de Vettel biztosan nem ismerné meg őt. 

Sebastian azt mondta, hogy fogadni merne rá, hogy Vettel megismerné őt, de a vezető csak nevetett, hogy hogyan a csudába ismerné fel őt egy kétszeres világbajnok, amikor még csak nem is látta őt. Amikor megérkeztünk a célhoz, Sebastian kiszállt az autóból, kezet fogott a taxissal, és bemutatkozott James Bond módra: “A nevem Vettel, Sebastian Vettel.”

2. Németország
Túl voltunk a Német Nagydíjon, és éppen autóztunk egy PR-eseményre. Kifogyott az üzemanyag az autónkból, így Sebastian lekanyarodott egy meglehetősen zsúfolt benzinkútnál, hogy tankoljunk. Nagyon siettünk, hogy el ne késsünk, ezért Sebastian megelőzött pár autót, hogy előrébb kerüljön. Egy dühös német kiugrott az autójából, rázta az öklét és azt kiabálta: “Mit képzelsz magadról ki vagy, Schumacher vagy mi??!” Seb higgadtan kiszállt a kocsiból, odasétált a honfitársához, bocsánatot kért, és elmagyarázta, hogy nagyon siet. Ekkor a mérges férfi felismerte Vettelt és visszarohant az autójába egy papírért és ceruzáért hogy autogramot kérjen. Számára Seb udvariatlansága itt el is volt intézve.
3. Kína
A kínai futam után nagyon későn érkeztünk vissza Sebbel a hotelhez, ahol még három fiatal kínai lány várt minket. Csodálkoztunk, hogyan lehet ennyi energiájuk ilyen későig várakozni és amikor leparkoltunk az autóval, izgatottan pattantak fel. Seb sóhajtott, hogy oké, rendben, mivel ennyi ideje vártak, ad nekik autogramot és még azt is megengedi, hogy lefényképezkedhessenek vele. Rendkívül meglepődtünk, amikor a lányok elszaladtak Sebastian mellett, és hozzám futottak.  Meg is kérdeztem, hogy miért velem akarnak fotózkodni. Azt mondták, hogy azért, mert nekem olyan cuki kis szőke hajam van. Sebastian pedig csak állt ott, és féltékeny pillantásokkal méregetett minket. 
4. Ausztria
Amikor véget ért az idény, elmentünk Sebbel egy finn szaunába Ausztriában. Seb úgy tett, mintha finn lenne, vizet öntött a kövekre és azt kiabálta finnül, hogy ‘löylyä lissää’ ami annyit tesz, hogy több gőzt. 

Rajtunk kívül még egy német pár ült a szaunában akik minket átkoztak németül. Azt hitték, hogy amerikai turisták vagyunk, akik nem tudják, hogyan kell viselkedni. Minden szavukat értettük, de nem foglalkoztunk velük. Amikor kijöttünk a szaunából, még mindig minket szidtak. Ekkor egy kisfiú odarohant Sebhez, felismerte őt, és autogramot kért tőle. A pár szinte megnémult, és gyorsan eltűntek.