F1: Webber helyére hajt a Red Bull-tartalékos 2 A Red Bull Racing csütörtökön hivatalosan is megerősítette, hogy a Toro Rossótól tavaly év végén ejtett Sebastien Buemi 2012-ben az alakulat tartalékos, harmadik pilótája lesz. A svájci egy friss interjúban arról beszélt, hogy bár örül a lehetőségnek, a kispados idényt arra is szeretné kihasználni, hogy másféle, F1-en kívüli tapasztalatokat gyűjtsön, 2013-ra pedig akár versenyzővé lépjen elő.

“Természetesen meglepett, hogy a Toro Rosso dobott, nem számítottam rá. De a Red Bull-osok azonnal felajánlották a harmadik pilótai állást, én pedig megfontoltam, aztán elfogadtam. Minél közelebb vagyok hozzájuk, annál jobb az esélyem, hogy egy nap esetleg (versenyzői) állást kapjak a csapatnál” – mondta a 23 éves versenyző a Le Matinnek.

“A szerződésem csak egy évre szól, azutánra nem ígértek semmit, majd meglátjuk. De azt hiszem, jobb a legjobb csapat tartalékosának lenni, mint a mezőny végében versenyezni. Decemberben több csapattal is kapcsolatban voltam, lett volna máshol is lehetőségem. De a legjobb megoldás a Red Bull-lal maradás volt. Most a szimulátorban bizonyíthatom, hogy alkalmas lehetek, ha Mark Webber nem hosszabbít szerződést 2013-ra.”

A Red Bull-os szerep mellett Buemi a idén Le Mans-i 24 órás versenyen is indulna, ha lehet.

Az lenne az ideális, ha az F1 mellé párosíthatnék valami mást, mondjuk a hosszú távú versenyzést. Nagyon tetszik a Le Mans-i 24 órás futam. Azon a hétvégén F1-es nagydíj sincs, szóval össze lehetne hozni. A nagycsapatok hamarosan kezdik a tesztjeiket, beszállhatnék. Hamarosan pontosabban is be tudom majd jelenteni, hogy mit is csinálok 2012-ben.”

A Red Bullhoz és Buemihez, pontosabban a Toro Rossótól szintén ejtett Jaime Alguersuarihoz kapcsolódik a nap kacsája, az elmúlt egy-két órában előbb a spanyol, majd néhány magyar oldalon is felbukkant, hogy a bajnoki alakulat előbb a spanyolnak ajánlotta a tartalékosi szerepet, de ő visszautasította azt. A hír szépséghibája azonban, hogy a forrása egy pocsék angolságú ál-Adrian Newey Twitter-fiók, amelynek a “kollégák” kritikátlanul dőltek be…