A Nagy-Britanniában hagyományos újévi uralkodói kitüntetési listára ezúttal két F1-es név került fel. II. Erzsébet királynő a a brit birodalmi rend második, tiszti fokozatát (Officer of the Order of the British Empire, OBE) adományozta Adrian Neweynak a motorsport területén elért eredményeiért.

Az 53 éves mérnök a Red Bull-lal jutott a konstruktőri (és egyéni) címig az elmúlt két évben, de korábban a Williamsnek és a McLarennek is tervezett már világbajnoki autót, ezzel ő az egyetlen F1-es tervezőmérnök, akinek ez három különböző csapattal sikerült.

Newey mellett a mérnöknek most megítélt címet már korábban megkapó 1992-es F1-bajnok, Nigel Mansell is a kitüntetettek között van, az expilótát az OBE fokozatról a rend parancsnoki fokozatára (Commander of the Order of the British Empire, CBE) emelte a királynő. Mansell az elmúlt években kifejtett jótékonysági tevékenységével érdemelte ki az előléptetést.

Az elmúlt években az F1 világából Lewis Hamilton, Jenson Button, David Coulthard, Ross Brawn és a Team Lotus/Caterham-főnök Tony Fernandes részesült hasonló kitüntetésben.